Cili është parimi i printerit me bojë UV dhe cilat fusha përdoren?

Printeri me bojë UV emërtohet në fakt sipas strukturës së tij të sistemit.Mund ta kuptojmë në dy pjesë.UV do të thotë dritë ultravjollcë.Printeri me bojë UV është një printer me bojë që kërkon dritë ultravjollcë për t'u tharë.Parimi i punës së makinës është i njëjtë me atë të printerit piezoelektrik me bojë.Në vijim do të prezantohen në detaje fushat e parimit dhe aplikimit të printerit me bojë UV.

 

Cili është parimi i printerit me bojë UV

1. Ka qindra ose më shumë kristale piezoelektrike për të kontrolluar vrimat e shumta të grykës përkatësisht në pllakën e grykës.Nëpërmjet përpunimit të CPU-së, një sërë sinjalesh elektrike dalin në çdo kristal piezoelektrik përmes tabelës së drejtuesit dhe kristalet piezoelektrike deformohen., vëllimi i pajisjes së ruajtjes së lëngjeve në strukturë do të ndryshojë papritur dhe boja do të nxirret nga hunda dhe do të bjerë në sipërfaqen e objektit në lëvizje për të formuar një matricë pikash, duke formuar kështu karaktere, numra ose grafikë.

2. Pasi boja nxirret nga gryka, kristali piezoelektrik kthehet në gjendjen e tij origjinale dhe bojë e re hyn në grykë për shkak të tensionit sipërfaqësor të bojës.Për shkak të densitetit të lartë të pikave të bojës për centimetër katror, ​​aplikimi i printerit me bojë UV mund të printojë tekst me cilësi të lartë, logo komplekse dhe barkode dhe informacione të tjera dhe të lidhet me bazën e të dhënave për të arritur kodimin e të dhënave të ndryshueshme.

3. Bojëja UV përgjithësisht përbëhet nga 30-40% rrëshirë kryesore, 20-30% monomer aktiv dhe një sasi e vogël fotoinicues dhe agjenti të ngjashëm nivelues, shkumësues dhe agjentë të tjerë ndihmës.Parimi i kurimit është kompleks.Procesi i kurimit të fotoreaksionit: Pasi boja UV thith dritën përkatëse vjollce nga fotoiniciatori, gjenerohen radikale të lira ose monomere kationike për t'u polimerizuar dhe ndërlidhur, dhe procesi i ndryshimit të menjëhershëm nga i lëngët në i ngurtë.Pasi boja UV rrezatohet me dritë ultravjollcë në një gamë dhe frekuencë të caktuar, ajo mund të thahet shpejt.Printeri me bojë UV ka karakteristikat e tharjes së shpejtë, ngjitjes së mirë, pa bllokim të grykës dhe mirëmbajtjes së lehtë.

Fushat e aplikimit të printerit me bojë uv

Printerët me bojë UV përdoren gjerësisht në ushqim, mjekësi, kimikate të përditshme, shtypje etiketash, printim kartash, paketim dhe printim, mjekësi, elektronikë, harduer dhe industri të tjera.Printimi i logos në materiale të sheshta si lëkura dhe produkte të tilla si çanta dhe kartona.


Koha e postimit: Mar-29-2022